Turistika

12.08.2011 17:41

  

Turistické značení

provedou Vás krásnou přírodou, dosud jen málo dotčenou moderní civilizací. Můžete například zdolat některé české tisícovky: Jeřáb 1002,8 m.n.m., Kralický Sněžník 1423,7 m.n.m., vrchol Klepý 1143,6 m.n.m. - místo evropského rozvodí tří moří.

www.vychodni-Cechy.info

www.orlicko.cz

www.cervenavoda.cz

www.kraliky.cz

Procházky po okolí

venkovská zvířata (zážitek pro děti), možnost chytání pstruhů v soukromém rybníce, borůvky, houby a jiné zážitky z venkovského života.

 

Příležitosti v okolí

Kryté bazény: Zábřeh, Šumperk, Česká Třebová.

Koupaliště pod otevřeným nebem: Králíky, Žamberk, Jablonné nad Orlicí.

Přehrada Pastviny s půjčovnou lodí.

Aquapark v Ústí nad Orlicí, Šumperku, Zábřehu.

Rozhledny: Křížová hora, Suchý vrch, Lázek a Val u Králík.

 

Možnost cyklistických a pěších výletů, běžeckého i sjezdového lyžování, návštěvy Vojenského muzea Králíky, systému příhraničního opevnění z období první republiky, výlety do Polska (přechod Dolní Lipka 13 km). Ideální místo jak pro milovníky klidu a přírody tak pro ty, kteří chtějí poznat krásy Orlických hor.

 

Doporučujeme navštívit stránky www.orlicko.cz, kde naleznete detailnější informace o sportovním a kulturním vyžití v oblasti Orlických hor (včetně informací o sjezdovkách, sportovištích, kulturních akcích a zajímavých místech vhodných k výletu).
 

Blízké hranice vás zvou k návštěvě našich severních sousedů. Na českopolských hranicích si můžete prohlédnout čs pohraniční opevnění vybudované v letech 1935-1938.


 

Kontakt

Chalupa Moravský Karlov

Bílá Voda 67 - Moravský Karlov 561 61, Červená Voda okr. Ústí nad Orlicí